25 Eylül 2011 Pazar

Aktifleşmesi Beklenen Yeni Yerli sosyal Ağlarımız .

Sosyal ağlar konusunda yerli yapımlarımızın çoğu şu an aktif ve oldukça takdire şayan bir hayran ve takipçi kitlesine sahipler .Özellikle Yabancı sosyal ağlarında desteği sayesinde (Facebook ,Twitter) ciddi bir reklam ve yaygınlık gücü kazandılar .Öyle ki projelerini bu aşamaya getirmeyi başarmış her kişi yada topluluk birer unsur haline gelmeye başladı.
Artık herkes bir unsur herkes bir başarı öğesi herkes bir freelancer oldu ,Tabi birde yapılan seminerler,fuarlar,Workshop'ların da katkısı oldukça büyük /İpz,Webrazzi Summit ).Bu tür etkinliklere katılımcı olmak hatta fırsat verildiği zamanlarda sunum ve tanıtım yapma imkanın verilmiş olması da bu proje sahiplerini oldukça ciddi bir konuma getirdi.Bu ara uzun zamandır üzerinde çalışılan yeni sosyal ağ projeleri var ama henüz aktif olmuş değiller.Bu projeler birkaçını listeleyecek olursak :

1)http://www.notes.io/ :Anında paylaşmanız gereken notlarınızı online olarak kayıt ederek sonra kullanabileceğiniz pek çok girişim var. Notes.io‘da onlardan biri ve tamamen bir Türk girişimi. Metromedya, tarafından geliştirilen servisin anasayfasına girdiğinizde karşınıza bir not defteri geliyor ve direkt yazmaya başlıyorsunuz. Yazdığınız notunuz anında kayıt oluyor ve sonrasında linkini kısaltarak istediğiniz gibi paylaşabiliyorsunuz.
Aldığnız notları pratik bir şekilde paylaşmanızı sağlayan uygulamaya bir süre sonra dosya ekleme, yazdırma, e-posta ile gönderme ve hesap oluşturma gibi özellikler eklenecek. Kolay kullanımlı bir uygulama olan Notes.io, kısa notları paylaşmak ve online bir alanda tutmak için faydalı araç olabilir.


2) http://yaolmasaydi.com/Dusun/Default.aspx : Kullanıcılarına Soru sorma ve sorduğu sorulara cevap alma imkanı sağlayan web sayfasından klasik soru sorma sitelerinden farklı olarak geçmişe dönük ” ya olmasaydı?” kalıbıyla ilginç sorulara ilginç ve şaşırtıcı cevaplar verdirmeği amaçlayan,eğlenceli bir platform.

3)http://www.birogrenci.com/ :Bir Öğrenci, 2011 yılı başında fikir olarak ortaya atılan projenin yaz aylarında üzerinde çalışılmasının ardından 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde üniversite öğrencilerinin kullanımına açılacak olan bir web sitesidir.Son dönemde popülerliğini artıran grup alışveriş siteleri furyasına farklı bir duruş ve mantıkla katılan Bir Öğrenci, diğer sitelerin aksine il bazında değil, üniversite bazında indirim ve kampanyaları organize edecek ve her üniversiteye özel girişimlerde bulunacaktır.

4)http://sevdimsenibirkere.com/ :Site hakkında henüz geniş bir açıklama yok ama paylaşım platformunda yapılan slogan şöyle : "İyi ki sevdim" mutluluğun resmini çizmenize yardımcı olamayız ama mutluluğa montaj yapmanızı sağlayabiliriz :)

Bu projelerin kıssa zamanda aktifleşmesi ve bol takipçi kazanması temennisiyle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder